Polkka

C.I.B. FI MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA JV-17 HeJW-17 PMJV-17 EEJV-18 EEV-18 BALTV-18 EEV-19 BALTV-19 HeW-19 TAKE ONE JUST LIKE MAGIC

Polkan perustiedot

Syntymäaika: 8.12.2016

Kasvattaja: Marjut Pulli, Lappeenranta

Polkka jalostustietojärjestelmässä.

Säkäkorkeus: 42 cm

Lonkat: A/A

Polvet: 0/0

Kyynärnivelet: 0/0

Selkä: LTV0, VA0

Silmät: lievä distichiasis toisessa silmässä

Terveysindeksi: 114

Luonnetesti: 129 p, laukauskokematon

Agility: 1-luokka

Pentueet: R-pentue 2020

Polkka perhekoirana

Polkka on erittän helppo ja hauska perheenjäsen, jonka kanssa ei tule tylsää. Se on mielellään mukana kaikissa ihmisten puuhissa ja viihtyy erityisesti pihamaalla tarkkailemassa peltoaukeaa, jonka reunalla asumme. Sisällä Polkka on enimmäkseen huomaamaton ja kerää voimia päivän seikkailuihin pötkötellen useimmiten selällään keittiön pöydän alla.

Polkka on pennusta asti ollut hyvin äänekäs, se haukkuu innostuessaan, turhautuessaan, leikkiessään ja monissa muissa tilanteissa. Se ei kuitenkaan piippaa eikä ulvo, eikä kärsi minkäänlaisesta eroahdistuksesta. Polkan haukun äänenvoimakkuudeksi on mitattu ulkotiloissa desibelimittarilla 114 dB, eli on onni, että asumme haja-asutusalueella!

Vieraisiin ihmisiin Polkka suhtautuu ensin välinpitämättömästi, mutta tutustuu nopeasti. Se vahtii kotiamme hyvin maltillisesti, mutta aidosti uhkaavassa tilanteessa laittaa kaiken peliin. Polkan käsittely on helppoa kaikissa tilanteissa, niin eläinlääkärissä kuin muuallakin.

Polkka harrastuskoirana

Polkan ykköslaji on agility. Agin treenaaminen Polkan kanssa on erittäin miellyttävää. Se keskittyy hyvin, ei häiriinny muista koirista, ihmisistä tai vaihtuvista treenitiloista ja tekee aina työnsä täysillä. Polkka on juuri aloittanut kisauransa agissa, vieraat kisapaikat ja esteet eivät tuota sille päänvaivaa. Polkka oppii mudille tyypilliseen tapaan nopeasti. Sitä voi treenitilanteessa palkata lelulla, ruualla ja sosiaalisella palkalla vaihtaen palkasta toiseen. Paras palkka Polkalle on lelu ja vetoleikki, se taistelee lelusta hyvin voimakkaasti ja sinnikkäästi. Omasta mielestään Polkka voisi treenata miten pitkään tahansa ja kestää toistoja hyvin, se rakastaa työntekoa mudimaisen täysillä.

Polkalla on erittäin hyvä vireensäätelykyky. Sitä ei koskaan tarvitse erikseen innostaa tai nostella sen kierroksia, eikä toisaalta tarvitse nähdä suurta vaivaa vireen laskemiseenkaan.

Agilityn lisäksi harrastamme näyttelyitä, Polkka on mm. kansainvälinen muotovalio ja Suomen Mudiyhdistyksen vuoden näyttelykoira 2019. Polkka on myös osallistunut lapsi ja koira -kisoihin ja mätsäreihin tyttäreni kanssa siitä asti, kun Polkka oli 2-vuotias ja tyttö 7-vuotias. Koira käyttäytyy lapsen käsissä erittäin luotettavasti ja lauhkeasti, vaikka kehässä olisi paljon muita koiria samaan aikaan.

Polkka on käynyt lampailla kerran ollessaan n. 10 kk vanha. Se osoitti suurta kiinnostusta lampaita kohtaan, piti pakan kasassa ja kuljetti sitä luonnostaan ohjaajalle, vaikka ohjaajalla ei ollut mitään käsitystä hommasta.