Great Pretender’s Renardine Rex

Prasu on nyt melkein kuusi viikkoa vanha ja rekisteröity Suomen Kennelliittoon. Viralliseksi nimekseen valikoitui GP Renardine Rex, koska Renardine olisi ollut ykkösvaihtoehtoni kennelnimeksi. Se vain harmillisesti sattui jo olemaan varattu, eikä inasen mukaeltu kirjoitusasukaan mennyt FCI:ssä läpi. Rex tulee siitä, että Prasu on luonnollisesti Kettujen Kuningas pienestä koostaan huolimatta.

Viime perjantaina Prasu kävi Porissa eläinlääkärissä pentuetarkastuksessa ja sirutuksessa. Reissu oli pojalle eka visiitti kodin ulkopuolella ja samalla eka automatka, hyvin selvittiin reissusta. Lääkäri ei löytänyt pennusta moitteen sijaa, se sai siis tarkastuksesta puhtaat paperit. Prasu oli lääkärillä oma reipas itsensä ja retkeili tutkimushuoneessa häntä topakasti pystyssä. Pentu on kyllä osoittautunut tähän mennessä luonteeltaan rohkeaksi, vahvaksi ja temperamenttiseksi, vaikuttaa oikein lupaavalta!

Prasu seikkailee

Prasu voi paksusti, sen silmät aukesivat tällä viikolla ja nyt se harjoittelee kävelemistä kovasti. Pentulaatikko alkaa käydä sille pieneksi, suureen maailmaan täytyisi pian päästä.

Polkka hoivaa edelleen pentuaan hienosti, mutta malttaa jo hyvin käydä pienillä lenkeillä kotipihan ulkopuolella. Perheen muilla koirilla ei luonnollisesti ole pentulaatikolle tai edes pentuhuoneeseen asiaa, Polkka on asiassa aika järkähtämätön.

Pentulaatikolla kaikki hyvin

Polkan pentu on jo 11 päivää vanha, aika menee nopeasti! Kaikki on sujunut hienosti pikkumiehen kanssa, Polkka hoivaa pentua hyvin ja pentu kasvaa tasaisesti. Painoa on tullut enimmillään jopa 60 grammaa vuorokaudessa, maitoa siis riittää mainiosti. Pennun silmät eivät ole vielä auenneet, sitä odotellaan kovasti.

Perheen muut koirat eivät ole pentusta vielä tavanneet, ne haetaan kotiin mummulasta kolmen päivän päästä ja totutetaan tulokkaaseen varovaisesti, kun tilanne on siihen sopiva.

Pennulle päätettiin jo kutsumanimikin, se jatkaa perheemme koirien P-teemaa, meillähän on siis ikäjärjestyksessä vanhimmasta nuorimpaan Penni, Pitsi, Polkka ja nyt sitten uutena tulokkaana Prasu. Täällä Länsi-Suomessa prasu tarkoittaa nuotiota tai tulta, esim. takkaan tai uuniin voi laittaa prasun palamaan. Saa nähdä, onko pentu nimensä veroinen!

Polkan pentu on syntynyt!

Polkan ainokainen syntyi perjantaina 4.12. lyhyen mutta dramaattisen synnytyksen päätteeksi. Ainoana pentuna poju viipyi synnytyskanavassa pitkään ja sen kuono pilkisti kyllä ulos, mutta livahti aina supistusten välissä takaisin piiloon. Pennusta ei saanut otetta, onneksi sain kuitenkin ruutattua liukuvoidetta pennun ja kanavan seinämien väliin. Tilanne oli hankala ja pitkittyessään olisi voinut johtaa pennun menehtymiseen. Loppujen lopuksi pentu kuitenkin luiskahti ulos vauhdilla Polkan loikatessa ulos pentulaatikosta. Siis loppu hyvin, kaikki hyvin!

Tulokkaalla ei vielä ole nimeä, mutta se on ruskea uros, syntymäpaino 180 grammaa. Pentu on ainakin vielä väriltään hyvin tummanruskea ja sillä on rinnassa valkoinen merkki. Pienestä koostaan huolimatta se on osoittautunut hyvin sitkeäksi ja päättäväiseksi kaveriksi ja onkin kahdessa vuorokaudessa kasvattanut elopainoaan yli 40%! Pentulaatikolla elämä siis sujuu tyytyväisen tuhinan merkeissä. ❤

Alun perin tarkoitukseni oli jättää pentueesta kotiin narttupentu, mutta sellaisen puuttuessa saa tämä pikkupoika jäädä meille äitinsä kaveriksi.

mde

Polkalla pentunen kyydissä!

Polkka kävi lokakuun viimeisellä viikolla tiineysultrassa Satakunnan eläinlääkäriasemalla ja kuten kasvaneista nisistä osasin päätellä, koira on tiine. Nisien lisäksi muutoksia on tapahtunut käytöksessä, Pokke on tavallista rauhallisempi ja lenkillä köpsöttelee verkalleen ihmisen selän takana ilman kiirettä minnekään.

Ultran mukaan sikiöitä näkyi vain yksi, sikäli pienoinen pettymys, kun mukavia perheitä olisi ollut jonoksi asti pentuja odottamassa! Ultra ei aina anna täysin tarkkaa lukumäärää, eli mahdollisuus salamatkustajiin on, mutta tutkimus oli kyllä melkoisen perusteellinen, eikä ”kaivamallakaan” saatu yhtä enempää näkyviin.

Polkka jatkaa nyt siis mammalomailua, toivomme tietysti kovasti, että ”yksönen” pysyy kyydissä ja kaikki menee hyvin!

Polkan juoksut alkoivat

Polkan juoksu alkoi torstaina 17.9., joten alkavalla viikolla suunnataan herpesvirusrokotukselle ja ekaan progesteronimääritykseen. Siementävän eläinlääkärin mukaan keinosiemennys pakastespermalla suoritetaan yleensä n. 18. – 20. juoksupäivänä, eli Polkan tapauksessa lokakuun 4. – 6. päivän tienoilla. Jos Polkka tiinehtyy, pentuja voisi odottaa syntyväksi joulukuun puolivälin tienoilla.

Täällä odotellaan siis sopivaa siemennysajankohtaa saapuvaksi peukut pystyssä ja sormet ristissä, Polkka puolestaan ottaa varsin rennosti, kun ei tulevista koitoksista vielä mitään tiedä. 🙂

Polkka luonnetestissä

Polkka kävi viime sunnuntaina luonnetestissä Jyväskylän kupeessa ja läpäisi testin pistein 129 ++laukauskokematon. Halusin testata Polkan paitsi siksi, että tietenkin minua kiinnosti, mitä siitä sanotaan, mutta myös siksi, että mudin JTO:ssa suositellaan joko LT:n tai MH:n käymistä jalostukseen käytettäville koirille.

Polkan sulhanen Icce ei ole luonnetestiä käynyt, koska se asuu Belgiassa, eikä siellä ole mahdollisuutta Pohjoismaiseen luonnetestiin. Icce on kuitenkin suorittanut paikallisen, BH-koetta vastaavan käyttäytymiskokeen, joka osoittaa, että koira on koulutettavissa ja sen voi turvallisin mielin viedä julkisille paikoille ja harrastuksiin. Iccen puuttuvaa luonnetestiä lukuunottamatta yhdistelmä täyttää JTO:n suositukset.